Kehidakustány Községháza

 

Deák Kúria és múzeum

"Kehida, a kis zalai település kétszeresen írta be nevét a magyar történelembe. 1232-ben itt született a híres kehidai oklevél, amelyet ma a nemesi vármegye kialakulása egyik fontos dokumentumaként tartunk számon. Hatszáz évvel később Deák Ferenc személye tette nevezetessé a községet, aki 1808-tól 1854-ig tekintette állandó lakhelyének Kehidát, otthonnak, a feltöltődés és a megpihenés helyszínének a falu közepén emelkedő kis dombra épült kúriát. "

tovább....

 

Gyümölcsoltó Boldogasszony  Római Katolikus templom
XVIII. század Kehida

   A templom építéséhez Hertelendy Gábor l747-ben fogott hozzá, felszentelése 1755. április 5-én történt. Eredetileg is Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére szentelték, ezt a titulusát jelenleg is őrzi. A tornya 1807-ben készült el. Berendezése barokk munka, diadalív szerű főoltára az angyali üdvözletet ábrázolja, szobrokkal gazdagon díszített. Tornyában három harang lakik, a legnagyobb közel 4 q súlyú. Részletes egyházműemlék-történeti leírást a templom bejáratnál elhelyezett tájékoztató táblán olvashatnak.

tovább...

vissza

A  weboldal Kehidakustány  Önkormányzata tulajdonát képezi. Az oldal és aloldalak  tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Az oldal és aloldalak bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva, az csak  Kehidakustány Községi Önkormányzata előzetes írásbeli engedélyével használható fel. Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala. Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.

Kehidakustány  2009.Copyright © 2005.- 2013.Minden jog fenntartva  Copyright ©2005.- 2013. All rights reserved webmester@kehidakustany.hu

Ajánlott böngésző: Mozilla (1024x768)